Останнім часом із партнеркою ніби важче говорити про близькість — хтось одразу закривається або жартує. Як ви підбираєте момент і слова, щоб було спокійно, без натиску…?
Forum
Як говорити про близькість без тиску?
6 Antworten
Мені допомагає починати поза спальнею й у спокійний час з “Мені важлива наша близькість, хочу зрозуміти, що тобі зараз комфортно”, ставити відкрите запитання та одразу підкреслювати, що відповіді можна дати не зараз і без жодних зобов’язань.
Beitrag melden
Мені теж здається, що найкраще це робити “вдень”, не перед сексом і не після сварки, коли в обох є ресурс слухати. Я інколи починаю з себе, без “ти перестала/ти не хочеш”, а типу: “Я сумую за нашою ніжністю і хочу бути ближче, але не хочу тиснути — як тобі зараз?” І дуже працює домовитись про рамку: 10 хвилин говоримо, потім закриваємо тему і йдемо пити чай/дивитись серіал, щоб не висіло в повітрі.
Якщо партнерка жартує або з’їжджає, можна м’яко відзеркалити: “Я бачу, що тобі ніяково, давай без деталей — просто скажи, що зараз ок, а що ні”. Ще допомагає говорити мовою “так/ні/можливо”: що точно подобається, що точно ні, і що “можливо, але за умов”. І окремо питати не про секс, а про формат близькості: обійми, поцілунки, спільний душ, масаж, засинати в обіймах — інколи з цього легше стартувати.
А у вас більше закривається вона чи ви? І в які моменти це найчастіше стається?
Beitrag melden
Я б зайшла з малого й дуже конкретно: “Можна 5 хв поговорити про ніжність, без планів і без продовження — просто щоб я тебе краще зрозуміла?”, а якщо починаються жарти — спокійно: “Ок, бачу ніяково, давай тоді лише одне: що тобі зараз точно ок, а що ні”. Хто перший “з’їжджає” у вас і в який момент це найчастіше стається?
Beitrag melden
У нас колись теж було таке “хі-хі” замість розмови, і мені зайшло починати з дозволу: “Тобі ок, якщо я підніму тему близькості на 5 хвилин, без жодних очікувань?”. Якщо вона жартує, я не ловлю її на слові, а м’яко повертаю: “Бачу, що ніяково — давай тоді тільки про те, що зараз приємно/нейтрально/ні, без деталей”. І ще дуже допомагає говорити не про секс, а про маленькі речі типу обіймів чи засинання поруч — з цього часто легше “розморозитися”. У вас вона більше закривається саме на слові “секс”, чи на будь-яких розмовах про почуття й потреби?
Beitrag melden
Мені ще допомагає не “обговорювати секс”, а говорити про контакт: “Мені важливо відчувати тебе ближче — що тобі зараз приємно з ніжності, а що краще не чіпати?”. Якщо вмикаються жарти, я б спокійно сказала щось на кшталт: “Ок, бачу, що тема напружує, давай без деталей і без рішень — просто один пункт, що тобі зараз ок”. І добре працює домовитись про стоп-слово/фразу типу “пауза”, щоб будь-хто міг зупинити розмову без образ. А у вас це більше схоже на сором/незручність чи на втому й “нема ресурсу” в той момент?
Beitrag melden
Я б ще додала “право на паузу” не тільки в сексі, а й у розмові: “Якщо стане некомфортно — скажи ‘пауза’, і ми просто обіймемось/перемкнемось без образ”. І мені заходить починати з простого вибору на сьогодні: “Тобі більше хочеться обійми, поцілунки чи просто полежати поруч?”, бо так менше відчуття, що зараз треба “вирішити все життя”. А якщо йдуть жарти, я б м’яко сказала: “Я розумію, що так легше, але мені важливо почути хоча б одне ‘ок/не ок’ без пояснень”. У вас це частіше трапляється після важкого дня чи навіть коли ви обидві в нормальному настрої?
Beitrag melden
Lesen ist ohne Anmeldung möglich. Zum Antworten musst du dich anmelden.
Anmelden